به گزارش شهرآرانیوز، یازدهمین نشست شورای اداری شهرستان مشهد با دستورکار بررسی گزارش عملکرد اداره صمت، اتاق اصناف و جهاد کشاورزی شهرستان، عصر امروز (سهشنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳) با حضور سیدحسن حسینی، فرماندار شهرستان و مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد.
فرماندار مشهد در این جلسه ضمن دعوت از اصحاب رسانه برای اطلاعرسانی به مردم در راستای نظارت جدی بر بازار اقلام اساسی گفت: رسانهها تکلیف دارند که بهخصوص در ایام پیشرو و پیک زیارتی نوروز، هر نوع گرانفروشی و تخلف را به شمارههای اعلامشده و تیمهای بازرسی گزارش کنند. مردم باید دراینباره آگاه شوند و هرکس خودش را یک بازرس میدانی بداند. علاوه بر این، تیمهای بازرسی محسوس و نامحسوس نیز از سازمان صمت، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی و نهادهای نظارتی باید تقویت شوند تا هم در محیط بازرسی وسیعتر، کل مشهد را پوشش دهند و هم با تعداد تیمهای بیشتر، هر نوع موارد تخلف را گزارش دهند.
وی بیان کرد: آنچه ما برای خدمترسانی شایسته نیاز داریم، عبارت است از مسئولیتپذیری، تکلیفمداری و نظم در امور. در روایت آمده که مردم به دین حکمرانان جامعه خود هستند و به همین دلیل، درخواست ما از شما و تکلیف همه مدیران این است که هرکس در امور محوله خود معتقد به مسئولیتپذیری، تکلیفمداری و نظم باشد. اگر قرار است نقاط ضعف گذشته برطرف شود و مسیر خدمت با قدرت مضاعف استمرار پیدا کند، باید هرکس از حوزه مسئولیتی خود شروع کند و در امور مختلف از ساعت کاری گرفته تا سطح رسیدگی به مطالبههای مردمی، ملتزم به قانون باشد.
علیاکبر قارزی، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان مشهد نیز در این نشست، با بیان اینکه شهرستان در سه حوزه تولید و حفظ اراضی، توزیع و صیانت از بازار و البته اصلاح الگوی کشت فعالیت دارد، اظهار کرد: در پیکهای زیارتی امسال، رکورد بیش از ۷۰۰ تن تولید محصولات کشاورزی و ارزاق به ثبت رسید و از این نظر، هیچ چالشی در تأمین نیاز بازار وجود ندارد. از جمله این فعالیتهای مؤثر، افزایش ۱۰ درصدی تولید تخممرغ با فعالسازی ۸ واحد تولید مرغ و تخممرغ با ۱۵۰ هزار قطعه است که در کنار فعالیت ۱۶۰ هزار کلنی تولید عسل با ۶۶۵ زنبورستان و تولید سالیانه ۸ میلیون قطعه آبزی زینتی، مشهدالرضا(ع) را در رتبه نخست تولید محصولات کشاورزی استان قرار میدهد.
وی افزود: کسب رتبه دوم استان در حوزه دام سبک، رتبه اول در حوزه ژل رویال و بیشترین تعداد کشتارگاههای دام و طیور از دیگر توفیقات شهرستان مشهد است. درباره اهمیت این حوزه و اثرگذاری آن همین بس که با توزیع بیش از ۲۵۰ هزار تن بذر در سطح شهرستان، گندم مازاد کشاورزان مشهدی در فصل برداشت به بیش از ۷۵ هزار تن رسید که عمدتاً راهی بازارهای صادراتی شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با تأکید بر ضرورت صیانت از اراضی کشاورزی و جلوگیری از تبدیل وضعیت آنها خاطرنشان کرد: هر هکتار زمین کشاورزی، تأمینکننده سرانه غذای ۲۵ نفر است. اگر قرار ما بر تأمین امنیت غذایی از مزرعه تا سفره است، یک بخش از برنامههای نظارتی و حفاظتی باید متمرکز بر صیانت از تمامیت ارضی زمینهای کشاورزی و باغات باشد.
وی با اشاره به برنامههای جهاد کشاورزی شهرستان در آستانه فرارسیدن پیک زیارتی نوروزی مشهد نیز تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، در مشهدالرضا(ع) بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن برنج، سه هزار تن شکر، ۹۰۰ تن گوشت و مرغ گرم به همراه سه هزار تن گوشت و مرغ منجمد توزیع شده است. علاوه بر این، طبق برنامهریزیها فقط برای ایام پیشرو ۴۰۰ تن شکر، ۱۰۰۰ تن برنج، ۱۸۰۰ تن مرغ منجمد و ۳۰۰ تن گوشت منجمد در بازار با محوریت بازارهای پیرامون حرم مطهر توزیع خواهد شد و تلاش ما این است که آرد نانواییهای رینگ ۱ و ۲ اطراف حرم مطهر بهطور کامل تأمین شود.
قارزی تأکید کرد: علاوه بر این، تاکنون ۱۳ مرکز و ۵۰ واحد عرضه مستقیم اقلام اساسی در بافت پیرامونی حرم و نقاط مختلف مشهدالرضا(ع)، مسئولیت عرضه میوه شب عید و اقلام موردنیاز مردم را برعهده دارند. البته با توجه به افزایش اخیر برخی اقلام همچون برنج و سیبزمینی در روزهای اخیر، تمرکز ویژه بر ساماندهی بازار داریم تا پیش از ورود زوار، شرایط برای حضور مهمانان مشهدالرضا(ع) فراهم باشد و به همین دلیل، در سایه مذاکراتی که با وزارتخانه انجام شده، از محل ۵۰ هزار تن واردات برنج و سیبزمینی، بیش از پنج هزار تن روانه بازار مشهدالرضا(ع) خواهد شد.
در ادامه این جلسه، صادق محمدزاده، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف استان نیز در راستای دستورکار دیگر جلسه از برگزاری بیش از ۸۳ هزار مورد بازرسی از اصناف مختلف سطح شهرستان مشهد در سال جاری خبر داد و گفت: در جریان این بازرسیها بیش از ۴۱۷۰ مورد شکایت کتبی به ثبت رسیده که با پیگیری و بررسی آنها، تعداد فرمهای نظارتی و تعهدنامهها به بیش از ۵۵ هزار فقره رسیده است. در حوزه مبلغ استرداد وجه شکایات به مردم نیز بیش از ۱۷۸ میلیارد و ۴۸۲ میلیون ریال به خسارتدیدگان از اقشار مختلف مردم بازگشت داده شده که نشان از افزایش چشمگیر رسیدگیها و دقت آن دارد.
وی بیان کرد: بیشترین فراوانی تخلفات در حوزه اقلام اساسی مربوط به عدم درج قیمت است که ۴۸۹۷ مورد از پروندههای ثبتشده را به خود اختصاص میدهد. پس از این هم ۴۰۶۹ فقره نیز مربوط به گرانفروشی است که به همراه کمفروشی و عرضه خارج از شبکه، رتبههای بعدی فراوانی تخلفات را به خود اختصاص میدهند.
سرپرست بازرسی و نظارت بر اصناف استان با اشاره به رسیدگی جدی به درخواستهای صدور مجوز کسب در اصناف مختلف مشهد عنوان کرد: در حوزه صدور پروانههای کسب نیز در ۱۱ ماه امسال بیش از ۳۰ هزار و ۵۵۸ فقره پروانه صادر شده که ۱۹ هزار و ۱۲۱ مورد در درگاه ملی مجوزها بوده است. ۲۵ هزار و ۴۵۱ فقره نیز درخواست جدید بوده که تا این لحظه، تعداد کل واحدهای دارای پروانههای معتبر را به ۱۲۵ هزار و ۴۹۲ واحد صنفی میرساند و همانطور که گفته شد، فقط ۳۰ هزار مورد از آنها در سال جاری صادر شده است.
وی افزود: از ۱۵ بهمن، فاز نخست طرح ضربتی نظارت بر بازار با پنج تیم بازرسی در محدوده بافت پیرامونی حرم مطهر آغاز شده که تا پایان سال هم از نظر عرصه بازرسی و هم تعداد تیمها افزایش خواهد یافت. برای عرضه ارزان و کافی اقلام اساسی به زائران و مجاوران نیز هفت مرکز عرضه اقلام اساسی در ایام پیک زیارتی نوروز در سطح شهر فعال خواهند شد که برنج، حبوبات، شیر و لبنیات، میوه و تره بار، ماکارونی، رب، گوجه فرنگی، روغن، تخم مرغ و مواد پروتئینی همچون گوشت و مرغ را به دست مردم میرسانند. به طور خاص برای زائران نیز پنج مرکز ویژه در رینگهای مختلف پیرامون حرم مطهر رضوی برپا خواهد شد که بهطور شبانهروزی فعال و در خدمت مردم هستند.